Broj pregledavanja: 7691

Otok Krk - Soline - apartman na moru (64,5 m2)

Apartman na moru, Prodaja
Mjesto: Dobrinj, Soline Regija: Primorsko-goranska

92.000,00 € 97.000,00 € (722.242,60 kn)

2
ID: 636-1
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Apartman na moru
 • Cijena m²: 1.503,88 € | 11.197,59 kn
 • Površina: 64,50 m²
 • Kat: drugi/2

Agent Sanda Matošević 098/327-619  dimedia

Apartman visoke kvalitete, u uvali Soline (Općina Dobrinj) na otoku Krku.

Nalazi se na 2. katu, a na površini od 64,5 m2 stane:

 - ulazno predsoblje (3,9 m2),

 - dnevni boravak i blagovaonica (19,2 m2),

 - kupaonica (4,5 m2),

- spavaća soba 1 (9,7 m2),

- loggia (7,9 m2),

 - spavaća soba 2 (15 m2),

 - terasa (4,3 m2).

 

O mjestu:

10 km od zrakoplovne luke Krk, koja je izvrsno povezana s brojnim europskim destinacijama. www.rijeka-airport.hr 

Uvala Soline s jedne je strane uronjena u more, a s druge u bogato zelenilo borova najviše, inače gotovo zaštitnog znaka većeg dijela zaljeva Soline i susjednog pitoresknog mjesta Čižića s prekrasnom pješčanom plažom.

Pruža siguran zaklon od svih vjetrova i smatra se najsigurnijom na cijeloj istočnoj obali Krka. Dno je muljevito i time pogodno i sigurno za sidrenje. Obala je blaga i vrlo pristupačna – odlična za sve jedriličare i ljubitelje mora.

Solinski zaljev prirodni je fenomen zbog izuzetno toplog i s jedne strane jako plitkog mora (more je toplo oko 6 mjeseci u godini) što ga čini privlačnim ljetovalištem. Zbog plitkosti i zatvorenosti uvale, temperatura mora u uvali je viša, pa sezona kupanja počinje već sredinom proljeća i traje do kasne jeseni.

U neposrednoj blizini se nalazi ljekovito blato (mulj), blagotvorno za kožu i liječenje raznih reumatskih bolesti. Spomenuti prirodni ljekoviti fenomen privlači brojne turiste i posjetitelje na ovu lokaciju. 

Neposredna blizina ljekovitog blata, razvedena obala i očuvana priroda (bez ijednog hotela u neposrednoj blizini) ovo mjesto afirmira kao privlačno ljetovalište i odmaralište, privatnog apartmanskog tipa.

More je od kuće udaljeno 200 m.
Na nekoliko minuta laganim hodom doći ćete do novouređene šljunčane plaže, male lučice, šetnice, parka i dječjeg parka sa sadržajima.

 

Zanimljivosti:

Dobrinj je srednjovjekovni kaštel smješten na uzvisini ponad uvale, iznad mjesta Soline, bogat kulturnim znamenitostima i galerijskim i muzejskim prostorima.

Soline su dobile naziv po solanama, poznatim još iz antičkog doba U srednjem vijeku, kada je sol bila izuzetno cijenjena, solane su držali krčki knezova Frankopani. 
Pogodnost za proizvodnju soli očita je: more dolaskom plime potapa pješčanik Meline, a povlačenjem mora, prilikom oseke, ostaju morske lokve koje se isušuju pa ostaje samo sol.

Na sjevernom dijelu uvale Soline je uzgajalište školjki. Kamenice iz uvale Soline spominju se već od 16. st.. Soline se smatraju najpogodnijim lokalitetom za uzgoj školjaka na čitavoj istočnoj obali Jadrana i to prvenstveno dagnji i kamenica, ali se ta pogodnost trenutno ne iskorištava. Čisto more u uvali omogućuje brz rast, nizak mortalitet i dobru kvalitetu školjaka.

Nekoliko kilometara sjeverno od zaljeva je špilja Biserujka, duga svega 110 metara, ali bogata stalagmitima i stalaktitima. Otvorena je za javnost tek od 1997. g., a danas je jedna od najposjećenijih špilja u Hrvatskoj.

Najbliži auto-kamp nalazi se u Klimnu.

Sva naselja u uvali imaju vezove za brodice. Najviše ih je u Klimnu gdje pored lokalne lučice (porta) postoji i marina te suha marina. Posljednjih godina se bitno proširila i uredila lučica u Čižićima.Ostali podaci

 • Energetska učinkovitost: A+
 • Stolarija: ALU - drvo stolarija

Prostori vezani uz nekretninu

 • Parking
 • Terasa

Osnovna infrastruktura

 • Gradski vodovod
 • Kanalizacija
 • Struja
 • Telefonska instalacija

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.